O projektu

Prijavite se!

Kako bi obilježili Europski dan jezika 2016., Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije, Talijanski institut za kulturuAustrijski kulturni forum i British Council zajedno organiziraju natjecanje u pisanju i izvođenju rap pjesama za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici se mogu prijaviti putem ove stranice do 20. rujna 2016.
Sve što morate učiniti jest napisati rap stihove na engleskom, njemačkom jeziku ili talijanskom jeziku (refren smo vam već pripremili), osmisliti scenski nastup te svoju prijavu predati ovdje.

Instrumental s refrenom na engleskom, njemačkom i talijanskom preuzmite klikom na gumb:  Materijali za nastavnike

Nakon prijave dobit ćete na svoju e-mail adresu lozinku potrebnu za upload materijala.

Cilj ovog višejezičnog koncerta jest mladima pružiti priliku da se okušaju u jedinstvenom jezičnom događanju te istovremeno proširiti svijest o europskoj jezičnoj raznolikosti.

Na temelju primljenih prijava za svaki ćemo jezik odabrati pet skupina učenika koji će sudjelovati u višejezičnom rap koncertu te svoje stihove izvesti na različitim jezicima, rame uz rame s profesionalnim reperima. Uz glazbenike izvorne govornike talijanskog, njemačkog i engleskog koji će u sklopu natjecanja održati svoj kratki nastup, nastupit će i Remi iz Elementala koja će i voditi cijeli program. Koncert će se održati 27. rujna u 10.00 h u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar, Savska 160.